Idealne na cieplutką, smaczną, jesienną kolację.
Potrzebne nam będą dwie kajzerki, od których odkrawamy góry (nie przecinamy w połowie!). Wyciągamy z środka miękką część bułeczki. W międzyczasie kroimy pierś z kurczaka w małą curry i ostrą papryką i smażymy. Cukinię kroimy w średnią kostkę, smażymy razem z kurczakiem. Dodajemy jednego, zblendowanego pomidora lub łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość mieszamy. Jeśli cukinia jest miękka - nasz farsz gotowy! Na spód naszej bułeczki dajemy mały plasterek sera, nadziewamy kajzerki naszym farszem kurczakowo-cukiniowym, przykrywamy kolejnym plasterkiem sera i górą od bułeczki. Możemy podawać je z pozostałym farszem.
kostkę, posypujemy
Smacznego!
aaale nadziane bułki!
OdpowiedzUsuńmniam!:) podoba mi się to nadzienie:)
OdpowiedzUsuńa przed chwilą jadłam kolacje i znów się zrobiłam głodna;p
OdpowiedzUsuń