Etykiety

niedziela, 29 września 2013

Warzywa schowane w czosnkowym naleśniczku

Idealne na rozpoczęcie dnia. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Dowolne warzywa kroimy w kostkę, ja użyłam papryki, pomidora i ogórka. Robimy najzwyklejsze ciasto naleśnikowe - jajko, mąka i mleko, i wsypujemy łyżeczkę czosnku w proszku.
Smażymy cienkie naleśniczki, nakładamy warzywny farsz i zawijamy.

Gotowe!

3 komentarze:

  1. Takie naleśniki zawsze są smaczne, ale nie wiem, czy ten czosnek o akurat na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Najważniejsze, że był smażony praktycznie bez użycia tłuszczu. I jest zdrowy, bo z warzywkami ;). A czy czosnek na śniadanie - smaku czosnku nie czuć w samym naleśniku, ale po usmażeniu naleśnik ma b. ładny czosnkowy aromat :).

    OdpowiedzUsuń