Zainspirowana latem i płodami mojej szklarni, dziś na obiad zjadłam cudowną pomidorową.
Nie była to taka zwykła, nudna pomidorowa. To zupa-krem z pomidorów z serowymi pierożkami tortellini :)!
4 średnie pomidory umyłam, obrałam ze skóry. zblendowałam ze szczyptą soli, oregano, bazylią, czosnkiem granulowanym i pieprzem. W rondelku rozpuściłam łyżkę masła i podsmażyłam zblendowane pomidory, żeby uzyskać ciemnoczerwony kolor. Na koniec dodałam łyżkę jogurtu naturalnego szybko mieszając oraz łyżkę przecieru pomidorowego, żeby zupa była czerwieńsza.
Do gotującej się, osolonej wody wrzuciłam kilka pierożków serowego tortellini ( to samo którego używałam do sałatki - sałatka z tortellini ). Całość gotowałam ok. 10 minut.
Gęstą zupę krem przelałam do miseczki, na wierzch rzuciłam odsączone pierożki.
Smacznego :)!
Nie była to taka zwykła, nudna pomidorowa. To zupa-krem z pomidorów z serowymi pierożkami tortellini :)!
4 średnie pomidory umyłam, obrałam ze skóry. zblendowałam ze szczyptą soli, oregano, bazylią, czosnkiem granulowanym i pieprzem. W rondelku rozpuściłam łyżkę masła i podsmażyłam zblendowane pomidory, żeby uzyskać ciemnoczerwony kolor. Na koniec dodałam łyżkę jogurtu naturalnego szybko mieszając oraz łyżkę przecieru pomidorowego, żeby zupa była czerwieńsza.
Do gotującej się, osolonej wody wrzuciłam kilka pierożków serowego tortellini ( to samo którego używałam do sałatki - sałatka z tortellini ). Całość gotowałam ok. 10 minut.
Gęstą zupę krem przelałam do miseczki, na wierzch rzuciłam odsączone pierożki.
Smacznego :)!
Wspaniała zupka! Witam w mojej akcji psiankowatej ;)
OdpowiedzUsuńIle porcji wyjdzie z tej ilości pomidorów?
OdpowiedzUsuń